marți, 22 ianuarie 2008

Ghid indrumator pentru tinerele fete ajunse la varsta maritisului

Orisicare fata ajunsa la o anumita varsta trebuie sa ia aminte si sa deprinda anumite obiceiuri folositoare unei viitoare/posibile sotii iubitoare/gospodine pricepute/desperate housewife/mame grijulii. De exemplu, odata ajunsa intr-o casa noua, ea trebuie sa:
A. Saptamana 1
1. Sa primeneasca incaperea, cumparandu-si intai asternuturi de pat, perina si plapuma si cuvertura (evident de la reduceri).
2. Sa-si bata un cui in perete, sa aiba unde-si anina bugii.
3.Cu mare bagare de seama, sa curete temeinic baia si anume vasul de WC (buda), chiuveta, pardoseala si dusul. Cu aceasta ocazie, se va minuna de chiuveta cu 2 robineti separati si pusi la mare distanta, nu cumva sa se amestece apa clocotita cu turturii de gheata (cum zice si in Biblie, sa fii sau rece sau fierbinte, ca daca esti caldut te scuipa Dumnezeu de pe limba lui).
4. Sa aspire, urcand cu grija aspiratorul la etaj -cu acesta ocazie, gospodina va face si muschi, iara nu prin sala sau alte fitze de fufe in locuri obscure. Ea va aspira covorul de jeguri si-l va peria apoi cu grija si delicatete, gandindu-se in acest timp la posibilitatea maritisului.
5. Dupa ce a terminat de aspirat va deschide geamurile (un test de inteligenta care-i va prinde bine pe viitor).
6. Pentru a fi in pas cu vremurile sale, orice fata trebuie sa ia la rand toate posturile de radio si sa stie toate refrenurile, inclusiv pe cele de la publicitate. Orice barbat va fi impresionat de abilitatile ei de a fredona si de memoria dezvoltata.
B. Saptamana 2
1. Acum se culeg paianjenii pe care nimeni nu i-a observat saptamana trecuta, gospodina fiind prea ocupata cu periatul si maritisul. Evident, nu se culeg toti paianjenii, doar trebuie sa mai ramana ceva de facut si saptamana viitoare.

by Maria&Silvana, din seria "Debitari", ianuarie 2008, Dublin.

Un comentariu:

Ileana Surducan spunea...

Aha, aha! Deci de-asta ai plecat tu de-acasa, ca sa te pregatesti de maritis! bine, bine harap alb... Meri, sora ta mai mica s-a tavalit de ras citindu-va sfaturile dar prefara mai degraba sa se transforme in spiderman dacat sa faca ordine in camera (hehehe).
Astept in continuare aventurile voastre miunate, cum ar fi "Retete dubioase din Bucataria vesela" sau "Gatind pui cu patru maini".
Oricum, imi pare bine ca debordati de buna dispozitie si spirit hazos :)!
me loves you!